אחד מהקשיים הגדולים בלזניה טבעונית - הוא הצורך לוותר על החלב והגבינות. המתכון הבא משתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל, ועושה את ה"ויתור" על החלב - ליתרון אמיתי!
המרכיבים:
• 1 חב' דפי לזניה
• 800 גרם תרד
• מעט מלח
• מעט מוסקט טחון
המרכיבים לרוטב:
• 750 מ"ל (4 כוסות) חלב סויה
• 100 גרם טופו
• פלפל שחור טחון
• מעט אגוז מוסקט
• מעט מלח
• כף שמרי בירה**
• 2 כוסות רוטב עגבניות לפסטה (אפשר גם להכין בבית מעגבניות, בצל ותבלינים)
• 4 כפות שמן זית
• כוס ורבע קמח מלא
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-200 מעלות
• מכינים את הרוטב: מחממים את חלב הסויה ומוסיפים מוסקט, מלח ופלפל, ומנמיכים את האש.
• טוחנים את הטופו במעבד מזון עם קצת מים ומוסיפים לסיר של הסויה
• מוסיפים את שמרי הבירה, רוטב העגבניות והשמן ומרתיחים
• מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם אחיד. מסירים מהאש.
• התרד*: חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך 5 דקות, מסננים ומוסיפים את המלח והמוסקט
• הרכבת המנה: מסדרים בתבנית בינונית שכבת דפי לזניה, מעליה שכבת רוטב ומעליה שכבת תרד, וחוזרים על התהליך 3 פעמים, כאשר מעל הכל - שכבת רוטב.
• אופים בתנור במשך 35 דקות.
בתיאבון!
* להכנת לזניה חצילים במקום תרד - מחליפים את התרד החלוט בתערובת מטוגנת קלות של קוביות מבצל אחד ושני חצילים
** שמרי בירה ניתן לקנות בחנויות טבע, הם מעשירים את התבשיל ויוצרים אפקט מוקרם ללא גבינה
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.